achtergrond
blauwebalk

 

logo 19juni

Personeelshandboek

In het verkeer, in de sport, maar ook binnen een gezin gelden regels. Regels zorgen voor duidelijkheid, voor gelijkheid, voor eerlijkheid en daardoor voor harmonie.

Ook in een bedrijf is het essentieel dat er duidelijke regels zijn die voor iedereen kenbaar zijn. Niet alleen is dat belangrijk voor een goede bedrijfsvoering, maar ook voor de aansprakelijkheid van de werkgever. Duidelijke regels hebben in vele rechtszaken hun waarde bewezen. Of het nu gaat om regels over verzuim, over het opnemen van vakantiedagen of de werktijden of om het stellen van regels over het omgaan met klanten, collega’s, leveranciers en concurrenten, het is van het grootste belang dat de werknemers op de hoogte zijn van (het bestaan van) de regels en weten waar zij de regels kunnen vinden.

Hoe is het in uw onderneming geregeld? Heeft u een overzichtelijk personeelshandboek waarin alle regels goed gegroepeerd en duidelijk omschreven voor iedereen vindbaar zijn? Of circuleren er binnen uw onderneming diverse protocollen, reglementen, regelingen en ongeschreven gewoontes? In het laatste geval is het wellicht hoogtijd om de regels eens goed doordacht, in overeenstemming met de geldende arbeidsovereenkomsten, cao en conform de specifieke bedrijfsgewoontes in één overzichtelijk personeelshandboek op te nemen.

Het schrijven van een op maat gemaakt personeelshandboek is veel werk. Écht een klus die blijft liggen onder de druk van de dagelijkse beslommeringen. Als u wilt, dan kan ik voor u een personeelshandboek opstellen die specifiek is toegespitst op uw onderneming. Voor u, voor de werknemers en voor een goede bedrijfsvoering is een personeelshandboek onontbeerlijk. En vanaf nu bent u slechts één telefoontje verwijderd van een op maat gesneden personeelshandboek.

Bel of mail mij voor een afspraak!

cirkel
Titel10.nl
Jacoba van Beierenlaan 8
2203 BW Noordwijk
Tel. 06-23652322
Mail: info@titel10.nl
blauwebalkonder