achtergrond
blauwebalk

 

logo 19juni

Wie ben ik

Ik ben Edith van Schie. Ik heb Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Tijdens mijn studie heb ik 4 dagen per week bij het Kantongerecht in Leiden gewerkt. Ik was daar werkzaam als gerechtssecretaris; ik bereidde de rechtszaken voor, notuleerde tijdens de rechtszittingen en maakte de conceptuitspraken voor de rechters, veelal in arbeidsrechtelijke zaken. Tijdens mijn werk bij het kantongerecht is dan ook mijn liefde voor het arbeidsrecht ontstaan. Mijn baan bij het kantongerecht heb ik opgezegd toen ik aan mijn scriptie begon.

drieluik3

Toen ik mijn studie in 2001 had afgerond was het tijd voor 'het echte werk'; de advocatuur! Tijdens mijn werk als gerechtssecretaris heb ik heel veel advocaten voorbij zien komen. Opvallend was de kwaliteit van de advocaten van De Ruiter de Wildt en de Vroom advocaten (tegenwoordig RWV Advocaten). Het doel werd daarom om een 'De Ruiter de Wildt en de Vroom advocaat' te worden. Dat doel is bereikt. Ik ben acht jaar werkzaam geweest als arbeidsrechtadvocaat bij RWV Advocaten. Een geweldige tijd waarin ik heel veel heb geleerd, zowel in de arbeidsrechtpraktijk als in zakelijk opzicht, maar vooral het pragmatisch omgaan met personeelsproblemen is een waardevolle vaardigheid die de advocatuur mij heeft bijgebracht.

Gezinsuitbreiding bleek voor mij slecht te combineren met mijn manier van werken als advocaat. Lopend achter de kinderwagen met de telefoon aan het oor om met een cliënt het tegenvoorstel van de werknemer te bespreken, realiseerde ik mij dat ik de advocatuur – in elk geval voorlopig – moest verlaten. Tijd voor iets nieuws!

Dat 'nieuws' bleek een nieuwe kennisbank van Reed Elsevier; XpertHR. Een kennisbank voor HR-professionals met arbeidsrechtelijke uitleg, voorbeelddocumenten, good practices, jurisprudentie en nieuwe wetgeving. In Engeland was XpertHR een groot succes, dat Reed Elsevier graag in Nederland wilde evenaren. De Nederlandse site moest worden gevuld met Nederlandse arbeidswetgeving, uitgelegd in begrijpelijke taal. Daar had Reed Elsevier arbeidsrechtjuristen met veel praktijkervaring voor nodig. Samen met twee andere juristen ben ik XpertHR gaan invullen en uitbouwen.

Het schrijven over arbeidsrecht vind ik geweldig, maar de praktijk begon na een aantal jaren ook wel weer te roepen. Een combinatie van beide zou ideaal zijn. En dus heb ik op 1 januari 2014 de spreekwoordelijke stoute schoenen aangetrokken en ben ik voor mezelf begonnen. Ik schrijf nog steeds voor XpertHR, maar ook voor P&OActueel, Elsevier Salarismagazine, Praktijkblad Ondernemingsraad en de Telegraaf (zie 'Schrijven'). Naast het schrijven van artikelen ontwikkel ik ook lesmateriaal en examens voor HBO Bachelor-opleidingen en ben ik kerndocent voor de HBO Rechtenopleiding van NCOI. Ook mijn wens om weer in de praktijk aan de slag te gaan is uitgekomen. Ik begeleid beoordelings- en evaluatietrajecten, verbetertrajecten en functiewaarderingsprojecten. Bovendien houd ik mij bezig met advisering op het gebied van HR-beleid in de breedste zin des woords.

cirkel
Titel10.nl
Jacoba van Beierenlaan 8
2203 BW Noordwijk
Tel. 06-23652322
Mail: info@titel10.nl
blauwebalkonder